by
on
under
Permalink

Helsinki Tour

Helsinki tarjoaa varsinkin kesällä turisteille paljon erilaisia kokemuksia. Pyöräturisteille Helsinki on oiva uusi matkailukohde, koska Suomessa ylipäänsä on loistava pyörätieverkosto. Helsingissä on helppo kulkea fillarilla pyöräteitä pitkin ja käydä nähtävyydet läpi satulassa istuen. Pyörille on helppo löytää parkki miltei minkä tahansa talon nurkalta.

Helsinki tunnetaan eräänä Pohjois-Euroopan merkittävimmistä jugend-alueista, vaikka löytyyhän Helsingistä muitakin tyylejä: modernismi ja funktionalismi näkyvät katukuvassa ja tekevät siitä vähäeleisen mutta elegantin. Lisäksi erilaiset tyylit sekoittuvat Helsingissä. Puurakentamista voi mennä katsomaan Käpylän kaupunginosaan, senaatintorilla näyttäytyy uusklassinen tyyli ja Suomenlinnan merilinnoituksessa korostuvat kolmen eri vallan aika: Ruotsin, Venäjän ja Suomen valta. Uspeskin katedraali edustaa bysanttilaisvenäläistyyliä. Fillaroimalla kaupunki läpikotaisin on helppoa nähdä kaikki erilaiset rakennustyylit!

Siinä vaiheessa, kun kyllästyy ydinkeskustassa polkemiseen, on helppo vaihtaa maisemaa. Matkailija voi lähteä Lauttasaarta kohden ja päätyä Espooseen. Tuskin on mitään parempaa kuin pyöräillä merenäärellä ja nauttia hetkestä. Polkemalla pääsee myös seuraamalla talvisia murtsikkareittejä maastopyöräilyn merkeissä tai lukuisia sorateitä mitä seudulla kulkee.

Helsingissä ollessa pitää muistaa kaikki se mitä Helsingin merellisyys tarjoaa. Kaupungin edustalla on yli 300 saarta, joista useammat tarjoavat palveluja turisteille. Suomenlinna on niistä ehkä tunnetuin ja onhan se jopa maailman suurimpia merilinnoituksiakin. Muita tunnettuja saaria ovat Pihlajasaari tai Uunisaari uimarantoineen ja saunoineen. Saarille menee lauttoja ja pyörä on oiva keino tutustua saareen mahdollisuuksiin.

On myös hyvä pitää mielessä, että Helsingin rautatieasema on aivan ydinkeskustassa, joten Helsinkiin on helppo saapua mutta myös tehdä reittejä Helsingin ulkopuolella. Pyörä vain junaan mukaan ja reissuun!