by
on
under
Permalink

Eugene ja Elky miljoonajahdissa

Eugene Katchalov ja Bertrand Grosbellier ovat molemmat pokeriammattilaisia. Tosin Bertrand tunnetaan pokeripiireissä paremmin taiteilijanimellä Elky. Elky on moninkertainen pokerivoittaja ja hän on kahminut itselleen voiton World Poker Tourissa eli WPT:ssä, WSOP:ssa ja European Poker Tourissa eli EPT:ssä. Kolminkertainen pokerivoittaja on ollut aiemmin myös ansioitunut Starcraft-videopelin pelaaja ja Elky onkin aikoinaan rankattu parhaimpien joukkoon Starcraftin pistetaulukossa. Voitaisiin väittää, että kyseessä on siis pelimaailman monitaituri.

bertrand grospellierLontoossa asuvan, ranskalaissyntyisen Elkyn nousu Pokerstarsin tiimiin kävi nopeasti ja hän saavutti maineikkaita voittoja heti uransa alussa. Hänen tärkeimpänä voittona pidetään kuitenkin Karibian EPT:stä kahmaistua 2 miljoonan dollarin pottia. Elky on modernin ajan pokerinpelaaja, joka on onnistunut tuomaan videopeleissä ja nettipokerissa opitut taidot turnausareenoille. Hänet nähdään yleensä kaikissa suurimmissa ja tärkeimmissä peleissä. Videopeleihin tottuneelle Elkylle nopeaa reaktiota vaativat pelitilanteet ovat omiaan, hän on tällöin kuin kotonaan.

Elky on hyvä ystävä ja tiimikaveri toisen pokeriammattilaisen, ukrainalaisen Eugene Katchalovan kanssa. Katchalov on kasvanut New Yorkissa ja hän on pelannut pokeria virallisesti vuodesta 2003 alkaen. Pokerstarsin tiimiin maineikas pelaaja pääsi vuonna 2011. Katchalov omistaa niin ikään WSOP:n rannekkeen ja hän on kahminut merkittäviä summia ja voittoja eri turnauksista kuten ETP:stä. Katchalovin nimissä on Elkyn tavoin useita suuria voittopotteja, kuten WPT:n voitosta kahmaistu 2,4 miljoonaa dollaria.

eugene katchalov

Veto vei Cannesista San Remoon

Hyvät kaverukset ovat myös ottaneet mittaa toisistaan pyöräilyn parissa. He jopa löivät vetoa kumpi voittaa Euroopan WSOP turnauksen Cannesissa. Taisto oli tasaväkinen ja Elkyllä oli turnauksen kakkospäivänä mahdollisuus ottaa kirimään päässyt Eugene vielä kiinni. Lopulta Eugene kuitenkin voitti ja vedon hävinnyt joutui suorittamaan jo aiemmin sovitun tehtävän eli pyöräilemään Cannesista San Remoon. Alun perin vedon tarkoitus oli, että vain häviäjä pyöräilee kyseisen etapin. Eugene ei kuitenkaan jättänyt kaveriaan yksin vaan päätti osallistua reissulle mukaan. Samoin tekivät myös pelaajien valmentaja ja tämän tyttöystävä. Katkera häviömatka sujuikin hikisissä mutta rattoisissa merkeissä.

Matkaa oli noin 70 mailia ja sen suorittaminen kesti noin kokonaisuudessaan kuusi tuntia. Pyöräilijät pysähtyivät muutaman kerran juomatauolle ja lounaalle Monacossa. Matka ei ollut valtava fyysinen ponnistus mutta Elkyllä oli edellisestä pyöräilystä aikaa 15 vuotta! Kontrollin löytäminen ja tasapainoilu tuotti siis alussa tuskaa. Elkyn mukaan matka oli huomattavasti hauskempi taittaa porukassa mitä se olisi ollut mahdollisesti yksin. Kaksikko kehuu Ranskan hyviä pyöräteitä , jotka kiemurtelevat kauniin rannikon lomassa. Huikeat maisemat ja hyvä henki johdatti tiimin tunnelien kautta Italiaan, jossa matkanteko muuttui hieman haasteellisemmaksi. Italialaisten aggressiivinen ajotyyli nimittäin tuotti pyöräilijöille harmaita hiuksia. Kaikki päättyi kuitenkin loppu hyvin kaikki hyvin.

cycle france

Ranskan pyöräteitä ei turhaan kehuta, sillä pyöräilymaana tunnettu kaunis maa on panostanut niihin. Pyöräilystä innostuneelle kaunis maa tarjoaa vaihtelevia ja kauniita maastoja pohjoisesta etelään ja aina Alppien huikeille alueille. Maan etelärannikon pyörätiet ovat hyvässä kunnossa ja reitit seurailevat Ranskan kaunista rannikkoa. Maassa on totuttu pyöräilijöihin, joten majoituspaikoissa on helppo löytää pyörille turvallinen paikka. Kauniiden maisemien lisäksi matkaajaa hemmotellaan hyvällä ruualla ja mielenkiintoisilla nähtävyyksillä. Ranskan ympäriajoista tuttuihin maisemiin voi lähteä fillaroimaan Elkyn ja Eugenen tavoin siis itsekin. Kesäsesongin aikana majoituspaikat on hyvä varata etukäteen, sillä suosituissa lomakohteissa saattaa olla ruuhkaa. Pyöräilijät majoittuvat usein edullisesti leirintäalueilla, joista useat sijaitsevat luonnonkauniilla alueilla.

Irtaantuminen pelipöydästä auttaa parantamaan suoritusta

Matkan jälkeen pyörämatkasta jäi kaksikolle onnellinen ja kiitollinen olo. Pokerinpelaajien arki on raskasta alati vaihtuvine maisemineen ja pitkine sessioineen pelipöytien äärellä. Peliporukasta löytynyt hyvä kaveri on kultaakin kalliimpi tiukassa pokerimaailmassa. Pokeriammattilaisen arki kuulostaa tavallisesta talliaisesta mielenkiintoiselta ja jännittävältä. Todellisuudessa siihen kuuluu jännittävien pelihetkien ja mielenkiintoisten tuttavuuksien lisäksi myös stressiä ja puuduttavia hetkiä pokeripöytien ääressä. Asuminen hotelleissa, ruokailut ravintoloissa ja pitkät pelisessiot vaativat veronsa ja monelle matkustavalle tavallinen arki, kuten oma sänky ja itse valmistettu aamiainen, on luksusta. Stressaavan työn vastapainoksi on löydettävä irtiottoja ja mielekkäitä harrastuksia.

Eugene ja Elky repäisivät pyöräilemällä upeissa maisemissa ja hyvässä porukassa. Irtaantuminen pelipöydistä ja työkuvioista on mitä parhainta terapiaa vaativien työtilanteiden lomassa. Fyysisen ja henkisen ponnistuksen jälkeen voi nauttia saavutuksesta ja siirtyä taas tiukkojen tilanteiden pokerimaailmaan uusin voimin.