Loistavia lisävarusteita pyörällesi

Tieliikennelain mukaan polkupyörän pakollisiin varustuksiin kuuluvat etuvalo, soittokello, toimivat jarrut, etu-, taka- ja sivuheijastimet. Pyöräilykypärää on tieliikennelain mukaan käytettävä yleensä ajon aikana. Kesäkuun 2020 alussa voimaan tulleen uuden tieliikennelain mukaan pimeän aikaan pyörässä on oltava myös punainen takavalo. Pakollisten varusteiden lisäksi pyöräilyn mukavuutta ja turvallisuutta voi lisätä panostamalla pyöräilytarvikkeisiin ja muihin lisävarusteisiin.

Ajoturvallisuutta lisäävät varusteet

Pyöräilykypärä on yksi pyöräilijän tärkeimmistä varusteista. Se suojaa päätä vammoilta onnettomuustilanteissa ja voi jopa pelastaa hengen. Kun valitset sopivan kokoisen ja päähäsi hyvin istuvan kypärän, se suojaa sinua liikenteessä parhaiten. Pyöräilykypärän tulee olla myös CE-hyväksytty, kevyt, helppokäyttöinen, tuuletusaukollinen ja silmälasit mahdollistava.

Hyvässä pyöräilykypärässä on myös iskun energiaa vaimentavia osia ja pyöräilykypärän liikkumista ehkäisevä kiinnitysjärjestelmä. Heijastavat lisävarusteet, kuten lisäheijastimet, heijastinliivit, heijastinsuojat ja heijastinvaljaat parantavat pyöräilijän näkyvyyttä liikenteessä ja siten myös parantavat pyöräilijän omaa turvallisuutta. Polkupyörän etuvalon valintaan kannattaa myös kiinnittää eritystä huomiota. Hyvä valaisin on helppokäyttöinen ja valovirraltaan tarpeeksi tehokas.

Muut hyödylliset lisävarusteet

Pyöräilyn nautinnollisuutta, mukavuutta ja turvallisuutta voi lisätä monilla erilaisilla lisävarusteilla. Tällaisia lisävarusteita ovat mm. juomapullo, polkupyörän korjauspakkaus, ajolasit sekä lisälukko. Juomapullon avulla voit huolehtia tarvittavasta nesteytyksestä myös pidemmillä matkoilla. Polkupyörän korjaussetti on tarpeellinen renkaan puhjetessa. Ajolaseja kannattaa käyttää sillä ne suojaavat silmiä tuulelta, auringolta ja pölyltä. Hyvä polkupyörän lukko turvaa pyöräsi varkauksilta. Täällä voit käydä ostoksilla ja löytää myös muita hyviä lisävarusteita pyöräilyyn.