by
on
under
Permalink

Suurimmat seuraamisen arvoiset maantiepyöräilykisat

Eri maissa pidettävät, viikkoja kestävät pyöräilykilpailut aiheuttavat suurta innostusta urheilun ystävissä joka vuosi. Parhaimmillaan ne kulkevat koko maan ympäri. Kilpailut ovat monelle vuoden kohokohta, eikä nyt puhuta pelkästään kilpailijoista. Innokkaimmat fanit saapuvat seuraamaan kisoja paikan päälle ja matkaavat etapilta toiselle kannustaakseen suosikkiaan.

Giro d'Italia

Kisojen voittajaa pääsee veikkaamaan nettisivuilla

Vedonlyönti voittajista tuo kisojen seuraamiseen hurjasti lisää jännitystä ja onkin nykyisin erittäin suosittua. Voittajia pääsee veikkaamaan myös internetissä erilaisilla vedonlyöntisivustoilla. Parhaat vedonlyönnin netticasinot löytyvät helposti netistä. Seuraavassa pääset tutustumaan viiteen suurimpaan pyöräilytapahtumaan ympäri maailman.

Pyöräilykisojen ranskalainen isoäiti on Paris-Roubaix

Paris-Roubaix’n kisat ovat kisoista vanhimmat. Ne pidettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1896. Näiden kisojen reitti on yksi maailman haastavimmista: reitillä on noin 30 osiota, jotka ovat kokonaan mukulakiven peittämiä, ja onnettomuuksia sattuu usein. Reitin tunnetuin osuus on Tournée d’Arenberg, joka on Arenbergin metsän lävitse kulkeva erityisen pomppuisa ja vaarallinen osio.

Giro d’Italia on kylmä kyyti Italian lävitse

Giro d’Italia on vuodesta 1909 asti Italian halki kulkenut kisa. Kisareitti kulkee läpi Alppien, Dolomiittien ja Toscanan mutaisten teiden säässä kuin säässä – joka usein sattuu olemaan varsin koleaa sorttia, sillä kisat järjestetään keväällä. Kisan kovimmat ylämäet häämöttävät vasta juuri ennen maaliviivaa, joka tekee reitistä varsin haasteellisen loppuun asti.

Amgen Tour of California on kisojen kuopus

Vaikka pyöräily urheilumuotona aiheuttaakin suhteessa vähemmän innostusta Yhdysvalloissa, järjestetään sielläkin eräät reilun viikon mittaiset kisat. Kaliforniassa pidettävä Amgen Tour of California kulkee vaihtelevan maiseman lävitse ja on kasvanut suosituksi, vaikka kisat järjestetäänkin samaan aikaan italialaisen Giron kanssa.

Tour-De-FranceTour de Francen suosiota ei päihitä mikään

Tour de France on kaikkien maantiepyöräkisojen kuningas. Tämän kisan nimen tunnistavat nekin, jotka eivät edes tiedä, mitä nimi edustaa. Tour de France -kisoihin ottavat osaa maailman parhaat pyöräilijät, ja voitto tässä kisassa on kullanarvoisempi kuin voitto missään muissa pyöräkilpailuissa.

Vuelta a España pyöräillään kovassa kuumuudessa

Vuelta a España on Euroopan suurten kisojen kuopus. Kisat järjestetään vasta myöhemmin kesällä, ja ovat sen takia saaneet vähemmän huomiota fanien keskuudessa. Kovassa kuumuudessa käytävän kisan voittajaksi yleensä päätyy espanjalainen kisaaja.