by
on
under
Permalink

Fatbike-paksupyörä

Paksurenkainen fatbike-pyörä on kasvattanut suosiotaan viime vuosien aikana, ei pelkästään Pohjoismaissa tai lumiolosuhteisissa maissa, mutta myös aurinkomaissa, kuten esimerkiksi Espanjassa. Fatbike-pyörä kehitettiin alun alkaen Kanadan Alaskassa ja sen idea on soveltua äärimmäisiin lumiolosuhteisiin, mutta on se myös oiva menopeli niin hiekalla, mudassa kuin metsässäkin.

Suomessa fatbike-pyörä, tai leikkimielisesti kutsuttu läskipyörä, on kasvattanut suurta suosiotaan läpi vuoden pyöräilijöiden keskuudessa, koska fatbike tarjoaa mahdollisuuden pyöräillä jopa lumisena talvena, pakkasesta tai liukkaudesta huolimatta ja on paljon turvallisempi juuri pääkallokelillä kuin normaali pyörä.

Fatbike-paksupyörän salaisuus piilee juuri nimensä mukaisesti sen paksuissa renkaissa. Juuri renkaiden vuoksi pyörässä on hyvä pito liukkailla ja hankalissa olosuhteissa pyörä rullaa eteenpäin toisin kuin peruscitypyörä, jonka renkaat tekevät stopin alta aikayksikön. Voisi sanoa, että fatbike soveltuu juuri extreme-olosuhteisiin paremmin kuin normaaliin kaupunkiajamiseen. Aluksi fatbike voi antaa raskaan kuvan polkemisesta, mutta jotka ovat fatbikella polkeneet tietävät, että ei polkeminen paksuista renkaista johtuen olekaan niin raskasta kuin miltä aluksi näyttää.

Fatbike on kerännyt suurempaa suosiota miesten keskuudessa kuin naisten. Monet seikkailuintoiset miehet sekä nuoremmat pojat ovat tästä menopelistä todella innoissaan, koska fatbike tarjoaa loputtomat mahdollisuudet polkea pitkin metsiä ja ilman polkuja. Fatbikella on aika helppo painella pitkin mäntymetsiä, ja miksei välillä eksyä suonkin laitaan. Fatbike haastaa omistajansa kokeilemaan uutta ja nauttimaan seikkailusta risujen ja runkojen välissä metsässä.

Fatbike tuskin tulee kaatamaan muiden pyörien suosiota, mutta varmasti sille on oma lojaali asiakaskuntansa monessakin maassa.