Huomioi turvallisuus, kun järjestät kilpailuja ja tapahtumia

Suomi on erikoisten ja hauskojen kilpailuiden luvattu maa – esimerkiksi eukonkannon ja suopotkupallon MM-kilpailut pelataan kotimaassamme. Tapahtuman järjestäminen on mukavaa, mutta siihen liittyy myös vastuu osallistujien ja yleisön turvallisuudesta. Suunnittelun tueksi kannattaakin ottaa suunnaksi ensiaputarvike.fi ja varmistaa, että olet huomioinut kaikki olennaiset turvallisuusseikat.

Ensiavun suunnittelu on tärkeää

Tapahtumaa suunniteltaessa on hyvä huomioida paitsi tapahtuman luonne, myös sen laajuus. Tapahtuman koko vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka suuri määrä ensiaputaitoista henkilöä tulee olla paikalla. Ensiapukurssin voi suorittaa kuka tahansa ja se onkin hyödyllinen kansalaistaito.

Ensiavun antamiseksi on tietysti järjestettävä myös tarvittavat välineet, jotta avun antaminen onnistuu. Vähimmäisvaatimuksena voi pitää hyväkuntoisia ja laadukkaita ensiapulaukkuja, joista ei puutu tarvikkeita. Mikäli olet hankkinut laukut joskus aiemmin, tarkista ne ja uusi tarvittaessa. Voit myös täydentää puuttuvia tarvikkeita hankkimalla ne erikseen, jos laukku on muuten uudehko ja hyvässä kunnossa.

Defibrillaattori voi pelastaa hengen

Ensiapulaukun lisäksi etenkin suuremmissa tapahtumissa on hyvä olla defi eli defibrillaattori. Kyseessä on laite, jolla pyritään poistamaan rytmihäiriö tilanteessa, jossa potilaan sydän on pysähtynyt. Tämä tehdään tasavirtasähköiskun avulla. Laite neuvoo itse käyttäjää, milloin laitetta kannattaa käyttää ja milloin ei. Sen käyttöä ei siis tarvitse pelätä.

Defibrillaattori sijoitetaan aina helposti saataville ja sen sijainti on hyvä merkitä, jotta kaikki tietävät, että tilaisuudessa on käytössä defi. Laitteen hankkii yleensä organisaatio, joka vastaa myös laitteen huollosta ja sen ilmoittamisesta defibrillaattorirekisteriin.