Loistavat lisävarusteet polkupyörään ja treeniin

Etenkin tavoitteellisesti treenatessa ei ole aivan sama, millaiset varusteet on käytössä. Polkupyörän lisävarusteilla voi vaikuttaa paljon treenin sujuvuuteen ja mukavuuteen. Verkossa on paljon vaihtoehtoja varusteista, niinpä kokosimme tähän muutaman vinkin, joista saattaa olla apua valintoja tehdessä.

Valot polkupyörään

Etenkin ympärivuotisessa pyöräilyssä valot ovat tärkeä jo ihan turvallisuuden kannalta. Lain mukaan polkupyörässä pitää olla valo sekä edessä, että takana. Valot kannattaa valita sen mukaan, millaisessa ympäristössä pääosin ajaa. Kaupungissa valaistuilla reiteillä saattaa hyvin riittää pelkkä huomiovalo, mutta maastossa ja maantiellä ajaessa tarvitsee kunnon valon, jotta näkee minne on menossa ja tulee varmasti myös huomatuksi. Valoa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota valon tehoon ja siihen, millä virtalähteellä valo toimii. Etenkin pitkällä matkalla on ikävää, jos valo toimii paristolla ja virta loppuu kesken.

Kypärä on tehokas suoja

Pyöräilijän ehkä tärkein varuste on pyöräilykypärä. Nykyisin vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti. Kypäräkin kannattaa valita sen mukaan, millaista treeniä tekee. Maastossa ja maantiellä eri ominaisuudet kypärässä korostuvat. Maantiellä keveys ja aerodynamiikka ovat tärkeitä, kun taas maastossa tarvitaan enemmän suojausta.

Oikean koon valinta on tärkeää. Eri valmistajilla mitoitukset ja säädöt vaihtelevat, joten helpoin tapa löytää juuri oikeanlainen kypärä on sovittaminen. Kypärä pitää olla hyvin istuva ja helposti säädettävissä niin, että se pysyy päässä eikä vaikkapa kaatuessa putoa tai siirry pois paikoiltaan.