by
on
under
Permalink

Erilaiset pyöräilyvaatteet

Monet vakavammin polkevat tai ihan vain sunnuntaifiiliksillä nauttivat polkupyöräilijät ovat huomanneet viime vuosina miten paljon vaatevalikoima on kasvanut pyöräilymaailmassa. Värimaailma on laidasta laitaan, mutta varsinkin viime aikana 80-luvun neonvärit ovat palanneet muotiin. Ja täytyy sanoa, että juuri neonvärit voivat olla muoti-ilmiö, mutta samalla myös turvallisuuskysymys.

Kirkkain värein varustettu pyöräilijä nähdään paremmin tienlaidalla kuin harmeen verhoutunut kaveri. Maantiepyöräilijän vaatetus on niin sanotusti piukkaa mallia, missä taas maastopyöräilijöille tarjotaan ilmavampia vaihtoehtoja, kuten pehmustettuja shortseja ja suurempia paitoja. Aikaisemmin juuri nämä pehmustetut shortsimallit olivat crosspyöräilijöiden suuressa suosiossa, mutta nykyään niitä näkee peruspyöräilijöilläkin. Shortsimalli on lähempänä tavallista vaatetusta ja siksi kasvattanut suurta suosiota.

Normaalivaatetuksen lisäksi pyöräilymaailmassa suureen suosioon ovat tulleet erilliset elastiset hihat ja lahkeet. Extra hihat ja lahkeet on helppo pukea aamulla, kun lähtee liikenteeseen ja ennen auringonnousua kirpakka keli tekee ilmasta kylmän kolean. Yhtä helppo ja nopea ne on riisua, kun keli lämpenee ja hikeä alkaa pukata pintaan.

Irtohihat vievät vähän tilaa, ja ne voi vääntää rullalle ja laittaa paidan takataskuun. Hihojen ja lahkeiden käyttö on oiva vaihtoehto esimerkiksi seikkailu-urheilijoille, koska niiden käyttö vähentää tavaramäärää repussa. Toinen hyvä puoli extra hihoissa ja lahkeissa on, että ne soveltuvat myös muuhun urheiluun. Niihin satsaaminen maksaa itsensä takaisin, sillä niitä voi käyttää syksyn juoksulenkeillä kuin marjametsässäkin.

Pyöräilijöille on myös tarjolla mitä kevyimpiä suojavaatteita sateen varalle. Monet valmistajat tarjoavat ainoastaan 80-100g välillä painavia sadevaatteita, jotka eivät paljon tilaa vie polkijan repussa, eivätkä painollaan vaikuta polkemiseen lainkaan.