by
on
under
Permalink

Pyöräilyloma – hyvä tapa matkustaa ja saada uusia kokemuksia

Oletko koskaan miettinyt lähteä pyörällä lomalle? Monet tahtovat aktiivisen loman, mutta samalla nähdä mahdollisimman paljon ja jotain uutta. Pyöräturistit ovatkin nyt suuressa suosiossa esimerkiksi Euroopassa, jossa turistit päivä toisensa jälkeen ottavat fillarin alleen ja matkaavat uuteen kohteeseen pyörällään ilman autoa tai muuta ajopeliä. Ei ruuhkia tai tiemaksuja!

Euroopan monet maat tarjoavat monenlaisia reittejä pyöräturisteille. On olemassa helppoja reittejä sekä polkuja niille, jotka haluavat vähän extreemimpää reittivalikoimaa ja raskasta polkemista jaloilleen. Heille esimerkiksi Alpit ovat oiva vaihtoehto. Vähän helpompaa polkemista etsivä löytää monesta maasta kattavan reittivalikoiman ja listan kaupunkeja, joita kunkin reitin varrella voi poiketa katsomassa.

Turistipyöräilystä on tullut monille ”heidän tapansa matkustaa” ja joka kesä kohteena on uusi maa tai reitti. Islanti on tunnettu kauniista luonnostaan ja ulkoilmakylpylöistään. Siksi monet urheilumieliset turistit ovat ottaneetkin tavakseen tutustua maahan pyöräillen ja siten nähdä koko saaren luonto satulan päältä. Näin mikään ei jää näkemättä, koska on monia paikkoja minne julkinen liikenne ei turisteja vie, eikä oikein omalla autollakaan perille pääse.

Pyöräturistille on tärkeää osata korjata pikkuiset ongelmat mitä tien päällä voi sattua, sekä omata annos kärsivällisyyttä, sillä aikataulut eivät välttämättä aina mene niin kuin haluaisi. Sää voi tehdä tepposensa ja tietenkin pitää muistaa huoltaa moottori eli oma kroppa. Ei kannata tehdä liian haasteellista reittiä ja kannattaa katsoa B-vaihtoehto reiteille, koska välillä väsymyskin voi osoittautua ongelmaksi.